Bıldırcın bakımı konusunda web sitelerinde açıklama yapana Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü, bıldırcın civcivlerinin çok katlı ana makinalarında veya yerde büyütülmesi gerektiğini açıklayarak şöyle devam etti:
“Sıcaklık başlangıçta 35-36 0 C olmalı her hafta 3 0 C azaltılmalıdır. Asla 22 0 C nın altına düşürülmemelidir. Tel ızgara tabanlı geniş kafeslerde de büyütme yapılabilir.
Hayvanların birbirini gagalamamaları için gaga kesimi yapılır. Ayrıca gagalamayı önlemek için ışık şiddeti azaltılır.Kuru yonca demetleri asılırsa hayvanları meşgul eder. 30 x 30 cm lik bir alana üç haftalık 20 adet genç bıldırcın konabilir.5. haftadan itibaren bıldırcınların yumurta kafeslerine alınmaları gerekir.Eğer yetiştiricilik yerde yapılacaksa bıldırcınlar için özel yapılmış yumurta kutuları hazırlanmalıdır.
Yumutlama kutularının içine ot ve saman serilmelidir. Bıldırcınlarda ilk 7 gün 24 saat 2-5 mum luk aydınlatma 8-40 gün doğal gün ışığı veya 8 saat 0,5-2 mum luk , 41. Günden sonra 16 saat 0,5-2 mum luk aydınlatma yapılır.
Cinsel olgunluğa gelmiş bıldırcınlarda gögüsün üst kesimi ve boğaz tüyleri erkeklerde kahve rengimsi kırmızı tüyler olmasına karşılık, dişilerde siyah benekli gri tüyler bulunur.”