Kahve, doğru miktarda tüketildiğinde pek çok fayda sağlasa da aşırı tüketimi sağlık üzerinde bazı olumsuz etkiler yaratabilir. İşte kahvenin aşırı tüketiminin potansiyel zararları:
1. Uykusuzluk ve Uyku Bozuklukları
Kahve, içerdiği kafein sayesinde merkezi sinir sistemini uyarır. Bu da uykusuzluğa neden...
Son derece geniş bir hazırlama ve sunum şekli olan kahve hazırlama tekniklerinde damak tadlarına göre farklılıklar göstermektedir. Kahve hazırlama ve sunum şekillerinden en çok bilinenleri şunlardır:
Türk kahvesi, telvesi ile servis yapılan tek kahve sunum çeşididir. Türk kahvesi hazırlanışından dolayı adını almış olup son zamanlarda Mersin ve Anamur bölgesinde kahve üretimi hariç...
Bazı rivayetlere göre de kahveyi içen ilk kişi Hz. Süleyman’dır. Hz. Süleyman yolculukları sırasında uğradığı bir şehirde şehrin sakinlerinin bilinmeyen bir hastalığa yakalandığını görür ve Hz. Cebrail’in buyruğu üzerine Yemen’den gelen kahve çekirdeklerini kavurarak bundan hazırladığı içeceği hastalara vermesi ile bunu içen hastalar iyileşir.
Bu kadar...
Yağan bol yağmurla neticesinde kısa süreli bir ömre sahip olan kahve çiçekleri artık kahve meyvesi; büyüklüğü, şekli ve rengindeki benzerlikler nedeniyle “kahve kirazı” olarak da adlandırılan hale gelmiştir.
Kahve meyvesinin içinde ince iki adet çekirdek bulunur. Bu çekirdeklerin birbirine bakan tarafı düz, dış tarafı yuvarlak olup her...
Kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecek olarak kaşımıza gelene kadar kahve bir çok aşamalardan geçer. Bu aşamaların ilk başı hiç kuşkusuz kahve ağacı ile başlar!..
Çok sık karşılaşılan bir soru olarak karşımıza çıkan “kahve nedir” sorusuna en kısa bir şekilde; kökboyasıgiller (Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içecek şeklinde cevaplamak mümkündür.
Türk Dil Kurumu kahve kelimesini tanımlarken isim, bitki bilimi ve Arapça çerçevesinde incelemektedir. Türk Dil kurumuna göre isim, bitki bilimi açısından kök boyasıgillerden, sıcak iklimlerde yetişen bir ağaç (Coffea arabica)’dır. Bitki bilimi olarak bu ağacın meyvesinin çekirdeğidir.
Türk Dil Kurumu üçüncü madde olarak kahveyi açıklarken bu çekirdeklerin kavrulup çekilmesiyle elde...
Kahve ağacının bol yağmurlar sonrasında mis gibi kokan kahve çiçeği açması ve kısa süre içerisinde artık kahve meyvesi haline gelmeye başlaması aşaması ile birlikte artık kahve yapmak için önemli bir aşama daha geçilerek “kahve meyvesi” ve “kahve çekirdeği” aşamasına gelinir.
Kısa süreli bir ömre sahip olan kahve çiçeği beyaz...
Özenle yetiştirilen kahve ağacının bol yağışlar sonrasında, yılda iki ya da üç kez bembeyaz muhteşem çiçekler açaKahve, içecek olarak karşımıza gelene kadar geçen süreçte ağaçların meyve haline gelmesi öncesinde kahve çiçeği olarak aşması ile yeni bir aşama kaydedilmiş olur.
Özenle yetiştirilen kahve ağacının bol yağışlar sonrasında, yılda...
Rıhtım Restaurant ortaklarından Kadir Kurtlar, Körfez ilçesinin çok şirin ve sosyal imkanlarının gerektiği kadar olduğuna dikkat çekerek sahile inen Körfez’lilerin yürüyüş öncesi Restaurant’larına uğrayarak yemek yediklerini açıkladı.
Sahile çok yakın olmaları nedeniyle yürüşe çıkanların ilk durağı haline gelmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını açıklayan Kadir Kurtlar, Körfez’liler ile damak çatlatan...